"Gamified Math Lessons" eTwinning Projesi Çevrimiçi Toplantı

"Gamified Math Lessons" eTwinning Projesi kapsamında çevrimiçi toplantı gerçekleştirildi.

03.05.2021 2539

03-05-2021

Okulumuz Şehit Fazıl Bey Ortaokulu ile  Buca Şehit Selim Topal Ortaokulu'nun birlikte kuruculuğunu yaptığı, 12-15 yaş aralığındaki öğrencilerle yürüttüğü İspanya, Romanya, Portekiz, Türkiye'den katılımcıların olduğu uluslararası "Gamified Math Lessons" eTwinning Projesi kapsamında matematik derslerimizi oyunlaştırıyoruz. Oyunlaştırma uygulamalarını derslerimize entegre ederek derslere katılımı arttırıyoruz. Pandemi sürecinde motivasyonumuzu canlı tutmak için çeşitli etkinlikler yaparken bir yandan da dil yetkinliklerimizi arttırıyoruz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sadece tüketici değil üretici olmalarına da olanak sağlayan projede çeşitli web 2.0 araçlarının kullanımıyla çeşitli oyunlar tasarlıyor ve oynuyoruz. Farklı şehirlerden, farklı ülkelerden öğrencilerin bir araya gelmesini birbirlerinin kültürlerini tanımasını, yapılan iyi uygulamaların paylaşılmasını, uzaktan eğitim sürecinde öğrenmeye katkı sağlayan içeriklerin üretilmesini amaçladığımız projemiz kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizin katıldığı 22 Nisan 2021 tarihinde değerli hocamız Bahar Güner ile "Oyunlaştırmanın Müfredata Entegrasyonu" adlı bir çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi.