26.12.2015 2219

Okulumuz Şehit Fazıl Bey Ortaokulu adını Kurtuluş Savaşı sıralarında büyük yararlılıklar göstermiş, tayyare subayı olarak orduda hizmet etmiş ve yine böyle bir görev sırasında Gaziemir yakınlarında öğrencesi ile birlikte düşerek şehit olan binbaşı Şehit Fazıl Bey'den almıştır.

Okulumuz 1888'de Rum Kilisesi ve okulu olarak iki parça halinde yapılmıştır. 1923'te Türk okulu olarak açılmıştır. Kilise kısmı 1963'te yıkılarak yerine 12 derslikli yeni bina yapılmış ve 9 Ekim 1963'te Şehit Fazıl Bey İlkokulu olarak hizmete açılmıştır.  C blok eski Halk Eğitim Müdürlüğü binası iken 2000-2001 yıllarında Büyükşehir belediyesince tamir edilerek okulumuza bağışlanmıştır. Bu binanın üst katında 100 kişilik salon ve ana sınıfı mevcuttur. Okulumuz ilkokul ve ortaokulu bünyesinde bulundurarak eğitim öğretim faaliyetlerine Şehit Fazıl Bey İlköğretim Okulu olarak devam etmiştir. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla birlikte okulumuz ortaokula dönüşmüş ve o tarihten itibaren Şehit Fazıl Bey Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.